PEACE OF MIND - LEMEZKRITIKA (Metal Hammer)

(SZ.K.)

Dudás Tamás énekes-gitáros, aki ugye a Screenben és az Urban Angelben is érdekelt, a Damn Naturallal a legaktívabb. A sajószentpéteri ember nem nyugszik, újabb albumnyi akusztikus gitáros, hangulatos dallal örvendezteti meg kicsiny rajongótáborát. Orsi és Judit is énekel egyes számokban, és persze nem csak Dudás dolgait hallani itt, a többiek is tettek bele ezt-azt. Az irány is ugyanaz: Beatles, a Guns N' Roses Lies c. akusztikus anyaga, némi Seattle.

Viszont a Peace of Mind szomorkásabb a korábbi anyagoknál. Tamásnak némileg elege van a világból, és ki tudná ezt felróni neki?! De ő nem az a dühöngős fajta, legalábbis nem itt éli ki, ennek megfelelően hol melankólikus, hol fásult a dalok hangulata. És ha az ember pont hasonlóan érzi magát, akkor nagyon jól tud jönni ez az anyag, ugyanis minden bánatossága ellenére van valami pozitív kisugárzása. Dudás hírhedt a sajátos beleszarós, soha fel nem adós hozzáállásáról, és ez még akkor is árad belőle, ha épp arról énekel, hogy már semmihez se nincsen kedve.

Ezt a zenét kis bárokban, klubokban lenne még jó hallgatni (azon kívül, hogy otthon, egyedül), vagy mondjuk tábortűznél, barátokkal, hajnaltájban. Talán Pesten is működne ez valamennyire, de Nyugat-Európában vagy Amerikában tutira jól megélne abból a D.N., hogy ilyen helyeken zenélget. Amíg nem költöznek ki, addig marad nekünk, néhányunknak az öröm.

A borító képeit Mester Csaba basszer (ex-The Rain/The Bedlam) rajzolta, érdemes utánaásni a dolgainak, mert baromi jó stílusú, ügyes képregény rajzoló.

A Damn album meg itt letölthető: damnnatural.hu

U.N. 8