PEACE OF MIND - DEMO 2012
 A számokat mp3-ban innen tudod letölteni, a borítót pedig a dalszöveggel innen. 

Először is örülök, hogy végre elkészült a cd, kicsit csúszott, de végre tegnap leülhettem és végighallgathattam. Sok minden történt az elmúlt két évben, amíg készült, így érdekes hallani, mi foglalkoztatott, amikor ezek a dalok készültek. Jó, hogy a tagok beletették a saját dolgaikat, nélkülük nem lenne ilyen teljes az anyag. A címe azért lett Peace of mine, mivel csak erre vágyom mostanában. Annak idején a Markos Nádas duó első rádiós anyagában mondta a Hugyos Józsi bácsi fia a Béla, hogy mindenki menjen a francba, a mosógép a centrifuga, mindenki:-). Teljesen egyetértek vele, kíméljenek az okosok, a hülyék, meg a többiek.

01. Watching the world

Engem egy kicsit Seattle-re emlékeztet. Erről van is egy sztorim. Még az első Screen demóra írogattak az emberek valamikor a 90-es évek elején. és valaki azt írta, hogy őt ez Seattle-re emlékezteti. Erre én meg visszaírtam, hogy nem is tudtam, hogy van ilyen nevű zenekar. Aztán később rájöttem a rengeteg agyammal, hogy ő a városra gondolt, és azon belül a grunge stílusra. Szóval ez dal nekem kicsit grunge. Arról szól, hogy régen még érdekelt a világ, aztán elmúlt:-)

02. Alone

Szeretem Judith énektémáit, mindig azt énekli, ami oda kell. Jani darboukázik benne. Azt, hogy én mennyire utálok egyedül lenni már elmondtam néhányszor, de itt inkább azokról írtam, akiket magam körül láttam egyedül.

03. Eyes are closed

Orsival énekeljük ketten és alapvetően arról szól, hogy meg tudsz-e vakon bízni valakiben.

04. No tomorrow

Kimondottan törekszem arra, hogy megpróbáljam az adott pillanatot élvezni, szóval nem foglalkozom azzal, mi lesz holnap. Nekem mostanában ez a legnehezebb, olyan mintha minden nap egy kicsit tekerne valaki a satun, amiben a fejem van:-) A dal olyan mintha az amerikai délen lett volna írva a Missisipi partján. A végén meg ott csörög a csörgőkígyó.

05. Carved in stone

Ez a az egyik kedvencem. Azért, mert itt tényleg sikerült mindent beleírnom és gitároznom, ami bennem volt. A két lány énekel a refrénben. Arról szól, hogy törvényszerű az, hogy nem sikerülnek a dolgok, hogy szenvedni kell? A tököm tele vele:-)

06. I had it coming

Itt is Judith segített be és Csaba is azt tette bele, amit kellett. Örülök, hogy itt van a zenekarban, bár csak távzenélünk, de legalább az működik. A cím annyit jelent, hogy magamnak köszönhettem. Egyszer egy közeli barátom mondta, hogy ő nem panaszkodik, mivel minden, ami történt vele azért történt, mert ő azt tette amit tett, arra ment, amerre ment, és ezért csak önmagát hibáztathatja. Egyetértek.

07. Gone

Itt Orsi is énekel. Volt már olyan dalom, amiben arról énekeltem, hogy elmegyek. Sokszor nem is helyileg állnék tovább, hanem kilépnék saját magamból. Maga Dudás Tamás fáraszt néha:-). Ki skizofrén?:-)

08. Seasons of rust

Ez lett a cd legszomorkásabb dala. Ne mutogassátok labilis tinédzsereknek, akik öngyilkosságra hajlamosak, mert tiszta vér lesz minden, oszt szórhattyuk fel fűrészporral. Sajnos mindenkit elér ez a fránya öregedés. Lehet küzdeni, meg kell is, de a végén kevés az esély a győzelemre:-)

09. Kiss

Hálistennek ez egy pozitív szám. Eccerű.J ó ha szeretnek. Judith a vokál.

10. The end

A kezdő dallam éveken keresztül kísértett. Tudtam, hogy egyszer lesz belőle valami, de minimum tíz év kellett, amíg kiforrta magát. Mindenki hozzátette a saját részét, és így sokkal jobb mint a nyers verzió. De hát ezért van a zenekar:-). A szöveget a maratoni futásom ihlette. Én rövidebb távokon versenyzem, de ezt is ki kellett próbálni egyszer. Élmény volt:-). Főleg a vége. Ott is kijött, hogy nemigazán adok fel dolgokat.

Még egyszer köszi a tagoknak, h összehozták ezt az anyagot. Hallgassátok. Mellesleg már készül a következő. Jövőre ready:-) Tomi.2012 október.    

 

All songs were written, arranged and performed by DAMN NATURAL

Rceorded at Rayment's Hill Studio in 2012

Copyright © 2012 [DAMN NATURAL]. All rights reserved.