Rise and Fall by Dudás Tomi  - DEMO 2011

                 A számokat mp3-ban innen tudod letölteni, a dalszöveget pedig innen. Borító pedig itt.

Rise and fall
Furcsa egy olyan anyagról írni, amit egyedül raktam össze, és már nem közös zenekari erőfeszítés. Azt kell mondanom, h az egyik szemem sír a másik meg nevet. Rossz, mert hiányoznak azok az emberek akikkel jó volt közösen alkotni, de egy ideje már éreztem, h ez ide fog vezetni, egyedül kell összehoznom valamit, de legalább így nem kellett várnom és alkalmazkodni. Az elmúlt több mint két évtizedben ezt viseltem mindig a legnehezebben. Nekem van egy bizonyos fordulatszámom és azon szeretek dolgozni. A cd és egyben a projekt címe is Rise and fall, ami szárnyalást és bukást jelent, bár az én esetemben ez inkább szarnyalás volt legtöbbször, de a lényeg, h ez a fel le tendencia mindig izgalmassá teszi az életet.


Idiots:
Hofi Géza annak idején azt mondta, nálunk az egy főre jutó bunkó két fő. Azóta csak romlott az arány. Engem itt ahol élek, szinte mindig negatív energia vett körül. Emberek akik nem hittek semmiben, akik kicsinyesek, kárörvendőek és rosszindulatúak voltak. De ez csak motivált, h én ne legyek olyan.


London bridge:
Húsz év után visszajutottam Londonba szinte napra pontosan és jó volt beleszagolni abba a kultúrába megint. Persze a híd nem omlott le alattunk, mint abban a bizonyos dalban:-)


Welcome to my universe:
Már régen vallom, h a legfontosabb az a néhány ember akit szeretsz. Számomra nincs olyan, h országok. Csak erdők mezők meg barátok. Azok a vonalak, amiket a térképekre húzogatnak teljesen értelmetlenek. Persze ezt már megénekelte egy kedves szemüveges fiatalember csak aztán jött Mark Chapman. Sajnos!!


Shoot me:
Annak idején visszatérő téma volt Virág úr legendás szobájában, h ha megöregszünk, leépülünk lőjük le egymást. Lassan itt lesz az ideje:-)


Lose to win:
Amikor nagy veszteségek értek az életben, nem értettem miért történtek, de később mindig helyükre kerülnek a dolgok. Mindig mindennek van értelme, kivéve a valóságshow-kat:-)


Rise and fall:
Nem értem miért tanítanak történelmet. Mit lehet abból tanulni?
Megölte, megmérgezte, elárulta, gázkamrába küldte, felrobbantotta. Egy raklap fos az egész, vagy ahogy felénk mondják: Szebbet hányok. Pedig csak egy helyen kellene rendet tenni,a fejekben.


Don't disappear:
Ha a barátaim ezért vagy azért elmennek, eltűnnek az mindig fáj.
 

No return: Alapvetően nyugodt ember vagyok ritkán szakad el nálam a cérna, de az igen veszedelmes tud lenni. Kerülök is minden konfliktushelyzetet, nehogy valami olyat tegyek amit később megbánok.


Black ocean:
Sokszor felmerült bennem,h el kellene menni innen messzire. De túl nagy és ismeretlen az a külső világ, itt legalább tudom melyik utca hová vezet.


Fear: Alapvetően az előző szám folytatása szövegileg, ez az a félelem ami miatt nem mertem elmenni innen.Tartottam attól, h felforgassam a megszokott dolgaimat.


Dead dog city:
Mindig azt hallottam a környezetemben amikor belefogtam valamibe, h Úgyse. Én meg mindig azt mondtam,h Úgyis. Az volt persze a legviccesebb amikor olyan emberek mondták, akikkel úgymond egy csónakban eveztem. Akkor se értettem.


Flowers of fire:
Nagyon törékenyek vagyunk mi emberek.Mint egy gyertyalobbanás csak annyi az életünk. Szóval örüljünk, h részesei lehetünk ennek az élet nevű kalandnak.


Stone age hunters:
A homo sapiens az évezredek során semmit sem változott. Ugyanaz a rakás gátlás és probléma.Talán mára még rosszabb is mint volt annó.


No man's land:
Nem akarok senkit sem felbújtani, h egy magas szikláról vesse le magát, de ismerek olyanokat, akiknek jobb lenne ha nem szenvednének ebben a létformában. Zombiként élnek a saját maguk által teremtett sivatagban, és persze ezért mindenki hibás kivéve őket.


Jó volt, h megint írhattam néhány sort a dalaimról. Akik szeretik őket még hallanak felőlem:-)
Tomi. 2011 november 5.
Ui:Holnap futom életem első maratonját. Túl kéne élni:-)  
  

 

All songs were written, arranged and performed by Dudás Tamás

Rceorded at Rayment's Hill Studio in 2011

Copyright © 2011 [DUDÁS TAMÁS]. All rights reserved.